Nahka on yksi ensimmäisistä ihmisen käyttöön ottamista materiaaleista. Nahan arvostus materiaalina perustuu mm. siihen, että nahka on materiaalina vahva, se on syttymätön, luonnostaan tulenkestävä materiaali ja sen elinikä on todella pitkä,
jos sitä käsitellään oikein.
Asiantuntijoiden arvion mukaan nahan elinikä on neljä kertaa pidempi kuin tekstiilien elinikä. Nahan vanheneminen ei myöskään pienennä sen arvoa; iäkkäällä nahkatuotteella on oma arvonsa.

Voidaan sanoa, että nahkateollisuus on maailman tehokkainta kierrättämistä, sillä maailmanlaajuisesti kaikki tuotetut vuodat ja nahat otetaan talteen ja kierrätetään. Nahkatavaroiden valmistus perustuu elintarvikealan eli liha- ja maitotuotannon teollisuusjätteiden kierrätykseen. Eläimiä ei koskaan kasvateta sen nahan takia. 

Ostamamme lampaannahat ovat läheisiltä teurastamoilta Suomesta, joita säätelevät omat eläinten hyvinvointia takaavat ohjeistukset ja lainsäädännöt. Muokkautamme taljat suomalaisessa turkismuokkaamossa ilman kromia tai väriaineita. 

On vastuullista kun luonnollisella, uusiutuvalla luonnonvaraisella nahkatuotteella korvataan synteettiset tekstiilit tai muovituotteet jotka ovat hajoamattomia ja näin kuormittavat maapalloamme.